Infrastrukturoppdatering pågår! Forventet varighet vil være fra kl. 21.30 til 00.30. I denne perioden vil det dessverre ikke være mulig å logge inn. Vi takker for tålmodigheten.

Kundeservice holder stengt fredag 23. juni på grunn av svensk helligdag (Sankthans / Midtsommeraften). Vi beklager for ulempene dette medfører.

Vi opplever problemer med telefonlinjene for øyeblikket. Vennligst send oss en e-post til support@qred.no eller skriv til oss på chat. Beklager for ulempene dette medfører!

5 tips til hvordan du kan forberede deg før du søker om et bedriftslån

25/8/2022
4
minutter

Julie Sørheim

Marketing Manager
Qred

Å søke om et bedriftslån har aldri vært enklere enn det er nå. Hos de fleste  tradisjonelle banker eller alternative finansieringsselsskaper kan man søke om bedriftslån på nett. Og med digitaliseringen av kredittvurderingsprosessen så kan du som søker som oftest få raskere svar på søknaden din.

Men hva skal man gjøre før man søker om et bedriftslån?

Det kan være vanskelig å finne ut hva långiverne på nett krever sammenlignet med tradisjonelle banker. Bankene vil oftest gjerne gå gjennom manuelle prosesser samt ha fysiske møter. Dette kan være ganske tidkrevende. Fremfor alt kan det være at du som småbedriftseier allerede har mye å gjøre og kanskje har problemer med å gå på fysiske møter på grunn av mangel på tid. Derfor kan det være lurt for deg som bedriftseier å forberede deg på flere måter før du søker om lån.

 1. Undersøk utlåner

Som alltid bør du gjøre litt research av långiver før du sender inn en søknad. Dette er lurt for å være sikker på at långiver matcher dine behov – og ikke minst at det er en långiver du føler deg komfortabel med å låne penger av. Lag en sjekkliste for vurderingen din og behovene dine. Se eksempel her:

 • Hvordan ser anmeldelsene og omdømmet deres ut på for eksempel Trustpilot og Facebook?
 • Hvilke beløp kan du låne? (Maks / min. kroner)
 • Hvilke låneperioder kan de tilby? (Maks / min. måneder)
 • Hva er kostnadene?
 • Annet som er relevant for din situasjon

2. Vær forberedt på å svare på spørsmål om bedriften din

Dersom du ikke har blitt bedt om å legge ved forretningsplaner, resultatrapporter eller andre dokumenter, kan du bli bedt om å sende inn dette senere i prosessen. Vær forberedt! For eksempel kan en utlåner spørre om:

 • Forretningsplanen din og/eller idéen din. Hva slags bedrift har du og hva gjør du?
 • Omsetningen din. Hvordan har det historisk sett ut og hvordan forventer du at det kommer til å se ut i fremtiden?
 • Annen informasjon om deg eller bedriften din.

3. Vær tydelig på hva formålet med lånet er.

Enten du ønsker å møte utlåner til et fysisk møte eller om møtet foregår over telefon, så må du ha et tydelig formål med bedriftslånet. Handler det om å investere i varelager, markedsføring, ansatte eller betale skatt? Det er viktig at du kan informere långiver hvorfor du trenger å låne penger.

4.Vis at du har tenkt på hvordan du skal betale tilbake lånet

Långiver har helt sikkert gjort sin egen vurdering om han eller hun mener du kan betale tilbake lånet. Men noen ganger kan det være informasjon som långiver ikke har tilgang på, men som likevel kan påvirke likviditeten i bedriften din. Denne informasjonen kan bestemme størrelsen på lånet og løpetiden. Vær derfor alltid ærlig når du beskriver bedriftens situasjon.

Hvis du skal overdrive eller vise en «falsk» omsetning så kan det være vanskelig å gjenvinne långivers tillit. Derfor er det veldig viktig at du er ærlig om betalingsevnen din. Et lån du ikke kan betale ned vil aldri komme selskapet til gode. 

5. Gå gjennom den personlige økonomien din

Noen långivere fokuserer mer på fysiske sikkerheter som eiendom, maskiner, kjøretøy eller lignende. Andre velger å fokusere på eierens historie som forretningsmann/kvinne. Dette innebærer blant annet å se på hvordan eieren har prestert med andre selskaper. Du vil også finne at en rekke långivere involverer bedrifteierns privatøkonomi i kredittvurderingen og ser på om eieren har høy personlig gjeld eller ikke, eier hus, bil, osv.

Hvordan fungerer Qred Bedriftslån?

Hos Qred Bedriftslån har vi fokus på å hjelpe små bedrifter med finansiering slik at de også kan vokse seg store en dag. Qred ble stiftet i 2015 da administrerende direktør, Emil Sunvisson, opplevde hvor vanskelig det var som nystartet gründer å snakke med banken. Han tenkte: det må være mulig å gjøre det bedre og slik ble Qred grunnlagt.

Vi har ikke renter men vi har en månedlig avgift. Det betyr at du betaler en fast avgift for hver måned du har lån hos oss. Du kan betale tilbake lånet på forhånd uten ekstra kostnad. Og selvfølgelig betaler du kun månedsavgiften i de månedene du faktisk har lån hos oss.

 • Ingen etableringsgebyr
 • Ingen bindingstid
 • Ingen skjulte avgifter

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil