Infrastrukturoppdatering pågår! Forventet varighet vil være fra kl. 21.30 til 00.30. I denne perioden vil det dessverre ikke være mulig å logge inn. Vi takker for tålmodigheten.

Kundeservice holder stengt fredag 23. juni på grunn av svensk helligdag (Sankthans / Midtsommeraften). Vi beklager for ulempene dette medfører.

Vi opplever problemer med telefonlinjene for øyeblikket. Vennligst send oss en e-post til support@qred.no eller skriv til oss på chat. Beklager for ulempene dette medfører!

Bruk et bedriftslån på riktig måte for suksess

13/7/2022
4
minutter

Julie Sørheim

Marketing Manager
Qred

Denne artikkelen er skrevet og satt sammen av Lånium.com som er basert i Gøteborg sentrum. De er i dag en av Sveriges større sammenligningssider for lån som blant annet sammenligner bedriftslån, privatlån og hurtiglån. Med sin store kunnskap og interesse for finans ønsker de å hjelpe stadig flere med å ta velinformerte og smarte lånebeslutninger.

Et bedriftslån kan være forskjellen mellom konkurs og muligheten til å utvide og få selskapet til å vokse. Men hvordan går du egentlig fram for å bruke et bedriftslån på en optimal måte som kan komme bedriften til gode? Det er det vi skal ordne opp i nå.

Et bedriftslån kan være et flott verktøy for å åpne opp muligheter for bedriften din. Det kan være større lokaler, ansettelse av personale eller nytt utstyr. Men det er viktig å bruke lånet på riktig måte for å få mest mulig av de lånte pengene. Å ta opp lån koster penger og det er derfor viktig å utnytte lånet og utnytte det optimalt. Det er viktig å låne under de rette omstendighetene og betingelsene.

Før du søker om lån, bør det være et reelt behov for et bedriftslån. Å låne penger uten en sterk motivasjon for hvorfor du låner penger fører som regel til et stramt budsjett for bedriften. Dersom det ikke er planer om å investere pengene tilbake i selskapet på en eller annen måte, kan det være bedre å vente med lånet og heller søke om lån når det virkelig trengs. Et bedriftslån kan blant annet med fordel brukes til:

  • Investering i inventar
  • Markedsføring
  • Ansettelse av personale
  • Akutt behov for nytt utstyr og materialer
  • Betale skatten

Alle grunnene ovenfor er helt klart gyldige for hvorfor du som gründer kanskje vil søke om bedriftslån. Alt i alt fører en investering i et selskap med stor omsetning, til større fortjenestemarginer senere på året. Men det er også noen anledninger hvorfor du bør unngå å søke om bedriftslån. Disse kan være: 

  • Sponsing av fritidsreiser for selskapets ansatte
  • Økonomisk buffer uten reelt behov for det
  • Nytt kontorutstyr når det ikke trengs

Å ta opp et lån koster penger. Noen lån er selvfølgelig billigere enn andre, og om vi ser på Qred sitt bedriftslån så er det helt rentefritt der andre banker kanskje har høy,rørlig rente. Men ingen lån er helt gratis. Å ta unødvendige lån kan føre til økonomiske vanskeligheter i fremtiden for selskapet dersom bedriften ikke har en veldig sterk økonomi fra starten av. Generelt er formålet med et selskap å ekspandere og øke overskuddet, da vil det ikke å ta opp et unødvendig bedriftslån gagne selskapets vekst i det lange løp. 

Juster lånebeløpet etter behov
Det kan høres opplagt ut å tilpasse lånebeløpet etter behovet som finnes, men for mange er det fristende å låne mer penger enn det som trengs. Si at du som selskap for eksempel ønsker å investere 300 000 kr i et varelager, men ikke har en økonomisk buffer for det. Du tar da avgjørelsen om å søke om bedriftslån, for eksempel her hos Qred, men i stedet for å bare låne de 300 000 kr du trenger, tar du opp et lån på 500 000 kr. Du har da lånt 200 000 kr som du egentlig ikke trenger og har ekstra penger som selskapet kanskje egentlig ikke har behov for og som fører til ekstra kostnader. Å "benytte anledningen" til å låne mer penger enn nødvendig vil aldri være til nytte for virksomheten din. Sørg alltid for å låne bare det beløpet som din bedrift faktisk trenger og vil bruke. På denne måten unngår du ekstra kostnader og belastninger på bedriftens økonomi. 

Bruk rett långiver for deg og din bedrift
Nå som vi har gått gjennom de ulike aspektene du bør huske på før du tar opp et bedriftslån og hvordan det skal brukes, er det på tide å velge riktig långiver. Så hva betyr egentlig den rette långiveren? I dag er det et stort antall långivere som tilbyr bedriftslån på nett. Alle långivere er forskjellige og det er stort sett en eller flere långivere som passer din bedrift bedre enn andre.

Det kan være alt fra lånebeløp til løpetid eller kravet om kausjonist. For eksempel gir Qred i noen tilfeller bedriftslån med betalingsanmerkninger, mens andre långivere ikke gjør det. Noen långivere krever flere kausjonister (avhengig av lånebeløpet) mens andre kun krever én kausjonist.

Det handler rett og slett om å velge en långiver som passer de vilkårene og kravene du stiller ved søknad om bedriftslån. Uansett hvordan du velger å gå frem, anbefales det imidlertid alltid å lese om en rekke ulike långivere før du bestemmer deg. Du gir på den måten bedriften din svært gode muligheter for vellykket låneopptak.

Lykke til!

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil