Infrastrukturoppdatering pågår! Forventet varighet vil være fra kl. 21.30 til 00.30. I denne perioden vil det dessverre ikke være mulig å logge inn. Vi takker for tålmodigheten.

Kundeservice holder stengt fredag 23. juni på grunn av svensk helligdag (Sankthans / Midtsommeraften). Vi beklager for ulempene dette medfører.

Vi opplever problemer med telefonlinjene for øyeblikket. Vennligst send oss en e-post til support@qred.no eller skriv til oss på chat. Beklager for ulempene dette medfører!

Det beste bedriftslånet for din virksomhet

13/7/2022
4
minutter

Julie Sørheim

Marketing Manager
Qred

Hva er det beste bedriftslånet for din bedrift? Det er ikke alltid så lett å vite. Det første du bør gjøre er å undersøke behovene til bedriften din. Du må kanskje ansette flere personer, kanskje trenger du penger til markedsføring, eller kjøpe mer materiale eller maskiner, eller rett og slett for å dekke likviditetsmangel. Skal du ta opp et lån som er relativt stort i forhold bedriften din og omsetningen til bedriften så kan det være lurt å utarbeide søknaden.

Er et bedriftslån nødvendig for bedriften?
Går du med tanker om å ta opp lån så kan det være lurt å tenke litt nøye gjennom det. Er det egentlig nødvendig å ta opp lån? Én ting som ofte er fristende er å låne mer enn bedriften din faktisk trenger for å alltid være på den sikre siden. Vi i Qred anbefaler alltid å låne på en ansvarlig måte og det betyr ofte at man ikke låner mer enn det bedriften din faktisk trenger. 

Hva skal du bruke lånet til?
Det kan være gunstig om du har en klar visjon og plan for hva du skal bruke lånet til. Noen investeringer kan være verdt å spare for i det lange løp mens andre investeringer kan kreve et bedriftslån. For at du skal kunne ta opp det beste bedriftslånet for deg, bør du ha en tenkt ut en plan for hvordan du skal betale tilbake lånet. Velger du lengre nedbetalingstid, vil kostnaden på lånet som regel være høyere sammenlignet med kortere nedbetalingstid.

Et bedriftslån kan brukes til mange forskjellige ting. Gjelder også:

  • Investering i inventar
  • Markedsføring
  • Ansettelse av personale
  • Behov for nytt utstyr og materialer
  • Betale skatt

Alle investeringer i et selskap med god omsetning fører vanligvis til større fortjenestemarginer på sikt. Men noen saker bør man unngå å ta opp lån for. Det kan for eksempel være penger til en fornøyelsesreise for personalet, en buffer uten spesiell grunn eller penger til nytt kontorutstyr selv om det ikke er behov for det.

Selv om noen lån er billigere enn andre, koster alle lån penger. Derfor er det viktig å ha en plan for hva man skal bruke pengene til slik at det gagner veksten og ikke fører til økonomiske vanskeligheter i fremtiden.

Hold styr på totalkostnaden
Det er viktig at du sjekker vilkårene når du har mottatt låneforslag fra ulike banker eller selskaper, ikke ta det første du får. Renten kan variere mye mellom ulike aktører. Dette er kostnaden som bedriften din betaler for å låne penger, og den betales etterhver som du betaler ned på lånet. Derfor er det viktig at du holder styr på totalkostnaden og hva du faktisk betaler for. Noen långivere bruker etableringsgebyr eller grensegebyr.Det er vanlig at små bedrifter ikke får bedriftslån av banken. Det er ofte en lang søknadsprosess som inkluderer flere sikkerhetskrav. Mange banker anser at bedriftslån under 500 000 kr er ulønnsomme ettersom deres egne kostnader blir for høye. Dette er noe som små bedrifter bør huske på. Totalkostnaden blir høyere dersom lånet er større. Å få bedriftslån i banken er derfor ganske vanskelig. Derfor finnes det alternativer til de store bankene. Vi på Qred ønsket å utfordre de store bankene slik at små bedrifter kan få mulighet til å få mindre lån, uten sikkerhet og mye raskere.

Voks med et bedriftslån fra Qred
I dag er det blitt helt vanlig å ta opp lån via nettet. Det er en annen tillit til finans-, bank- og kredittinstitusjoner i dag, som igjen kan være til fordel for servicen til gründere – spesielt de mindre gründerne.

Vi hos Qred har ikke fokus på at din bedrift skal være veletablert, ha mange ansatte, høy turnover og rapportering slik bankene gjerna har. Vi har en annen vurdering og fokuserer på andre faktorer. Forretningsidéen, kontantstrøm og at din bedrift ser ut til å være en verdsatt kraft innenfor en nisje er noen av faktorene vi ser på når vi vurderer bedrifter. Gjennom den personlige samtalen med deg og samarbeidet med Creditsafe, Scrive og andre dataleverandører, klarer vi ofte å gjøre en bedre vurdering enn bankene. For oss spiller det ingen rolle om din bedrift er ny eller gammel. Heller ikke om bedriften er stor eller liten. Vi er der og hjelper deg uansett!

Å søke om bedriftslån med Qred er raskt, trygt og enkelt. Vi har ingen oppstartsavgift, ingen bindingstid og ingen skjulte kostnader.

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil