Infrastrukturoppdatering pågår! Forventet varighet vil være fra kl. 21.30 til 00.30. I denne perioden vil det dessverre ikke være mulig å logge inn. Vi takker for tålmodigheten.

Kundeservice holder stengt fredag 23. juni på grunn av svensk helligdag (Sankthans / Midtsommeraften). Vi beklager for ulempene dette medfører.

Vi opplever problemer med telefonlinjene for øyeblikket. Vennligst send oss en e-post til support@qred.no eller skriv til oss på chat. Beklager for ulempene dette medfører!

Få strømstøtte til bedriften din

2/11/2022
2
minutter

Julie Sørheim

Marketing Manager
Qred

Strømprisen har økt kraftig siden September spesielt i Sør-Norge og vi ser et økende antall bedrifter som sendes til inkasso spesielt på Østlandet og i Midt-Norge. SSB rapporterer en økende trend i antall konkurser det seneste året og mange spår en resesjon i Europa og en nedkjøling i den norske økonomien. 


De aller fleste har kanskje fått med seg at regjeringen har utviklet en strømstøttepakke i samarbeid med LO, NHO og Virke. Det er ennå ikke mulig å søke om strømstøtte til bedrifter, men i løpet av november 2022 vil Regjeringen lansere en søknad i samarbeid med Enova, som bedrifter kan bruke til å søke. 

Dessverre er det slik at mange, spesielt mindre bedrifter, ikke vil ha krav på å få strømstøtte fra regjeringen selv om det ofte er de mindre bedriftene som trenger det aller mest. Så hva skjer egentlig da med alle som ikke har krav på strømstøtte fra regjeringen?

Vi anbefaler å få en oversikt over hvilken strømavtale som kan passe din bedrift.
De fleste leverandører tilbyr spotpris, fastpris, kraftforvaltning og variabel strømpris. Det kan være lurt å lese seg opp litt på de ulike alternativene for å få en oversikt over hva som kan lønne seg for din bedrift.

Et annet tips er å få en oversikt over strømkostnadene til bedriften. Hvor mye betaler bedriften i strømregning? Hvor stort er strømforbruket i bedriften? Hvilken strømavtale har bedriften i dag? Er det noe bindingstid på strømavtalen som bedriften har i dag?
Når du har fått en god oversikt så kan du be om tilbud fra ulike leverandører, og du kan alltid forhandle pris. Så kan du sette alle tilbudene opp mot hverandre og velge den leverandøren som kommer med det beste tilbudet.

Prøv også å se på muligheten til å redusere strømutgiftene. Kanskje det for eksempel kan lønne seg å ha en bevegelsessensor slik at lyset skrus av når det ikke er noen i rommet, eller finnes det noen tider på døgnet som strømmen er billigere og man kan utnytte disse timene i steden for timene der strømmen er dyrest? Kanskje kan det til og med lønne seg å investere i solcellepaneler til bedriften? 

Og husk at vi på Qred er her for deg under tøffe tider. Vi hjelper deg med å finne løsninger for deg og bedriften din.

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil