Infrastrukturoppdatering pågår! Forventet varighet vil være fra kl. 21.30 til 00.30. I denne perioden vil det dessverre ikke være mulig å logge inn. Vi takker for tålmodigheten.

Kundeservice holder stengt fredag 23. juni på grunn av svensk helligdag (Sankthans / Midtsommeraften). Vi beklager for ulempene dette medfører.

Vi opplever problemer med telefonlinjene for øyeblikket. Vennligst send oss en e-post til support@qred.no eller skriv til oss på chat. Beklager for ulempene dette medfører!

Guide: SEO optimering av hjemmesiden din - for nybegynnere

29/9/2022
5
minutter

Julie Sørheim

Marketing Manager
Qred

De fleste av oss undersøker informasjon om produkter og varer de vurderer å kjøpe før de tar den endelige beslutningen om et kjøp. Som bedriftseier i detaljhandel er det ingen tvil om at hvis du ønsker (mer) salg, så må bedriften din sin nettside vises i søkeresultatene. En måte å få dette til er ved å SEO-optimalisere nettstedet ditt.

I dette innlegget gir vi deg en introduksjon til noen helt grunnleggende tips og triks for å komme i gang med SEO.

Hva er SEO og hva dekker begrepet?

SEO er forkortelsen for Search Engine Optimization (på dansk søkemotoroptimalisering) og handler kort fortalt om synligheten eller plasseringen av nettstedet ditt i søkemotorene. I Norge vil du mest sannsynlig fokusere på nettsidens rangering i søkemotoren Google, som nok er den vanligste søkemotoren blant nordmenn.

Google rangerer nettstedet ditt i søkeresultatene basert på en vurdering av nettstedets omdømme og relevans. Jo mer relevant nettstedet ditt er for søket, jo høyere og bedre rangering får nettstedet ditt i søkeresultatene.

Vi ser for oss at du har en nettbutikk som selger skiklær og utstyr.  En potensiell kjøper er på jakt etter et par nye ski til årets sesong. Skikjøperen vil mest sannsynlig starte jakten med et Google-søk. For at han eller hun skal bli oppmerksom på nettsiden din, er det utrolig viktig at nettsiden dukker opp i søkeresultatene.

SEO er en vitenskap i seg selv og i likhet med Roma bygges ikke strategien på en dag. Men nedenfor gir vi deg fire grunnleggende tips og triks for hvordan du kommer i gang med SEO-arbeid.

4 tips for et SEO-optimalisert nettsted

1. Lag en enkel og oversiktlig nettside. Når du har lokket den potensielle kunden inn på nettsiden, må besøket konverteres til salg. Dette gjør du ved at nettsiden din er intuitiv, har et vennlig og innbydende design, er lett for forbrukeren å bruke og navigere rundt i, og at innholdet på nettsiden er relevant for forbrukeren. Unngå derfor informasjon som ikke er relevant for bedriften din. Tenk som om du var din egen kunde. Hvilken «prosess» gjennomgår kunder som besøker nettstedet ditt? Unngå å plassere viktig informasjon på steder hvor kunden har vanskeligheter med å finne den. Implementer tydelige "call to actions". Hva vil du at kunden skal gjøre på nettsiden?

2. Mobil først: Mobilen brukes ikke bare til sosiale medier og moro på nettet. I dag anvender forbrukere i økende grad smarttelefonen når de skal handle. Denne forbrukertrenden er en av grunnene til at Google i 2016 oppdaterte sin algoritme slik at søkemotoren nå favoriserer mobilvennlige nettsider. Som eier av en nettbutikk har du rett og slett ikke råd til å la være å investere tid og penger i en nettside som også ser bra ut på mobilen din.

3.Optimaliser hastigheten på nettstedet. Tålmodighet er en dyd de fleste forbrukere ikke mestrer. Den gjennomsnittlige forbrukeren forventer at de er inne på et nettsted innen 2 sekunder, og derfor bør nettstedet ditt kunne lastes relativt raskt. Og i likhet med forbrukere er ikke Google en fan av nettsteder som beveger seg sakte. Og med Googles siste «The Speed ​​​​Update» har fokuset bare økt på høy lastehastighet. Nå er det ikke bare nettsteder som nås via en stasjonær datamaskin som må være raske. Mobilnettstedet må også lastes raskt.

Unngå for store filer, for eksempel store bilder, slik at ikke nettsiden din bruker for lang tid på å laste. Som en tommelfingerregel kan du gå for at bildene dine ikke skal være større enn 100 kb.

Du kan teste hastigheten på nettstedet ditt ved å bruke Googles Pagespeed-verktøy.

4.Innhold er (fortsatt) konge. Med en optimal SEO-strategi kommer du ikke utenom at nettstedets innhold uten unntak skal være av høy kvalitet. Med andre ord, når du utvikler og produserer innhold til nettsiden din, bør ambisjonen din være å skape innhold som er unikt, velprodusert og skaper merverdi for leseren.

Der SEO-tekster før handlet om å bruke ninjatricks som store likegyldige tekster med et bestemt søkeord, er Googles algoritmer i dag for å navigere mellom kvalitetsinnhold og irrelevante og utdaterte SEO-tekster. I produksjon av innhold bør derfor ambisjonen din være å skape innhold og tekst som er unikt, velskrevet og velprodusert, verdiskapende og ikke minst nyttig for leseren. Tekstene dine skal være så interessante at leseren ønsker å samhandle og holde seg på siden, og til og med klikke seg rundt på nettstedet ditt. For hvis flertallet av de besøkende forlater siden umiddelbart, vil Google – grovt sett – liste opp teksten som irrelevant og den vil bli rangert lavere i søkeresultatene.

Og hvordan lager du riktig SEO-tekst? Det korte svaret er at det handler om at du som SEO-tekstforfatter kan sette deg i den besøkendes sted. Hvilke spørsmål ønsker leseren svar på? Hvilken informasjon leter leseren etter? En måte for deg å bli klokere på dette, er å gjøre en såkalt søkeordanalyse. Det kan gi deg en indikasjon på hva leseren og eller forbrukeren ser etter besvart når du leter etter akkurat det produktet du selger. Du kan for eksempel bruke Googles søkeordplanleggerverktøy. Her legger du inn en rekke forslag til søkeord, deretter får du en rekke forslag til relaterte søkeord.

Lengden på SEO-tekster er et kontroversielt tema. På den ene siden argumenteres det for at leserne ikke ønsker å lese langt og ønsker rask tilgang eller svar på spørsmålene sine. På den annen side argumenteres det for at lengre tekster som ofte vil ha mer substans, fakta (f.eks. i form av lenker til andre nettsider og kilder) og derved vil få den besøkende til å samhandle i lengre tid på siden. Det ser allikevel ut til at blant SEO-eksperter så er de fleste enige om at teksten din bør være på minst 300 ord, mens tilhengere av lange SEO-tekster mener du bør sørge for å runde av minst 1000 ord for en bedre rangering i Google.

I tråd med for eksempel de tradisjonelle nyhetsmediene må du også hele tiden være oppdatert med aktuelle trender og tendenser. Dette betyr at SEO-tekstskrivingen din er en endeløs prosess hvor du hele tiden må sørge for at innholdet er oppdatert og samsvarer. Du må kanskje oppdatere innholdet ditt i henhold til sesongen.

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil