Infrastrukturoppdatering pågår! Forventet varighet vil være fra kl. 21.30 til 00.30. I denne perioden vil det dessverre ikke være mulig å logge inn. Vi takker for tålmodigheten.

Kundeservice holder stengt fredag 23. juni på grunn av svensk helligdag (Sankthans / Midtsommeraften). Vi beklager for ulempene dette medfører.

Vi opplever problemer med telefonlinjene for øyeblikket. Vennligst send oss en e-post til support@qred.no eller skriv til oss på chat. Beklager for ulempene dette medfører!

Når bør du vurdere å ta et bedriftslån?

13/7/2022
4
minutter

Julie Sørheim

Marketing Manager
Qred

Spørsmålene om bedriftslån kan være like mange som det finnes långivere. Hos Qred prøver vi å gjøre det så raskt, trygt og enkelt som mulig for deg å ta opp et bedriftslån. Det startes omtrent 60 000 nye bedrifter i året i Norge, og vi er het avhengig av nyoppstartede bedrifter for å bevare velferdsstaten i Norge.
Etter bare ett år så er over halvparten av alle nyoppstartede selskaper borte, og etter 5 år så er nesten 4 av 5 selskaper gått konkurs eller blitt inaktive av andre årsaker. Med et bedriftslån kan man gjøre det mulig for disse selskapene å leve videre.

Hvorfor bør jeg ta opp et bedriftslån?
Mange tror at den eneste grunnen til at du trenger å låne penger er fordi det ikke går bra for selskapet. Det kan være akkurat det motsatte. Det går bra, og du trenger kanskje bare den ekstra kapitalen for å vokse og utvikle seg. Noen årsaker kan være:

Kjøp av inventar
Venter du et høye trykk og trenger varer, eller kanskje du betaler leverandører før du har fått betalt for solgte varer? Da kan et bedriftslån være perfekt for å løse et midlertidig behov.

Ansette personale
Kanskje har du en sesongbedrift som krever ekstra bemanning i perioder hvor du kan bruke den økte inntekten til å nedbetale et kortsiktig lån? Hos Qred betaler du kun for månedene du bruker lånet. Du kan dermed betale tilbake lånet tidlig uten ekstra kostnader.

Markedsføring
Annonser online, offline, gjør om nettstedet eller ansett et byrå for å gjøre det for deg. Det er mange markedsføringsaktiviteter som kan øke salget ditt, men som du kanskje ikke har kapital til å investere i. Du kan imidlertid se at du vil få inntekter noen måneder fram i tid. For eksempel hvis du skal investere i en høytid som jul, Black Friday, påske eller lignende.

Investere
Trenger du å investere i nytt utstyr eller maskiner for å kunne ta et oppdrag fra en stor kunde? Det er ikke uvanlig at kunder låner penger av oss for å kjøpe for eksempel en maskin, utføre arbeid for en kunde og senere betale tilbake lånet for pengene de har tjent på oppdraget. I tillegg koster det ingenting for deg å betale tilbake lånet tidlig. Ingen ekstra månedlige avgifter eller skjulte avgifter. Du betaler altså kun for den tiden du bruker lånet.

Kontantstrøm
Du har utstedt fakturaer som du ikke har fått betalt for. Samtidig må du betale lønn og andre kostnader. Da kan vi hjelpe deg med likviditeten til du har fått inn betaling fra kundene dine.

Hvordan får jeg et bedriftslån?
Bankene har mange krav og ofte lange prosesser. Skjemaer, resultatregnskap og balanse, regnskap, forretningsplaner og fysiske møter med en bankmann kan gjøre at det tar lengre tid. Dette kan være tid som en bedriftseier for en mindre bedrift ikke har. Hos Qred kan du søke på mobilen, det tar 1 minutt og 24 timer. Pengene har du på konto senest dagen etter at du har signert og godkjent tilbudet.

Når bør jeg ikke ta opp et bedriftslån?
Kanskje du er i ferd med å investere i et produkt/tjeneste som ikke er blitt testet enda, eller kanskje på et marked som ikke er blitt testet enda? Da kan det være lurt å gjøre research og se om det er behov. Hos Qred lytter vi alltid til din forretningsidé og spør hva du trenger pengene til. Hvis du er helt i etableringsfasen av selskapet ditt kan det også være vanskelig. Spesielt når du søker lån hos banken. Men så finnes det alternativer som Innovasjon Norge for å komme i gang, og når du har kommet litt mer i gang med virksomheten din så kan vi hjelpe deg å vokse videre.

Du bør også være på vakt mot høye renter og gebyrer som kan være dyre kostnader for deg som småbedriftseier. Hos banken blir små bedrifter sett på som høy risiko og da blir kostnaden deretter. Har du i tillegg betalingsanmerkninger, gjeld og andre ting som blir sett på som negativt, blir det enda dyrere – om du i det hele tatt får lån. Hos Qred har vi forståelse for den noen ganger vanskelige situasjonen til småbedrifter. Ofte er man både administrerende direktør, markedssjef, lagerarbeider og selger på samme tid. Det kan være vanskelig å få nok tid, og en betalingsanmerkning eller likviditetskrise kan oppstå lettere enn man kanskje tror. Derfor ser vi på helheten når vi vurderer om din bedrift skal få lån eller ikke. Hos oss er det du som står i sentrum, ikke dine eventuelle problemer.

Søknaden tar 1 minutt. Du får svar innen 24 timer. Pengene utbetales samme dag man som kontrakten blir signert.

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil