8 essensielle tips til deg som vil bli en ung gründer

Er du ung og vurderer å starte egen bedrift? Det kan være at du nettopp har startet som frilanser for eksempel. Som ung og nystartet gründer er det mye å tenke på, og her har vi noen tips til deg som nettopp har startet opp eller som ønsker å starte en bedrift.

  1. Bli ansatt

Nå som du selv starter opp, kan det være gunstig å være ansatt andre steder også. På den måten har du en sikkerhet i tilfelle noe skulle gå galt med din egen bedrift. I starten har man kanskje ikke så mye inntekt og det kan være vanskelig å ta ut en lønn for mange. I løpet av den tiden kan det være lurt å fortsette å ha annen inntekt fra en annen arbeidsgiver. Det kan bety at du må jobbe ekstra i en periode, eller et annet alternativ er at du starter din egen bedrift på hobbynivå og du jobber med det på kveldene eller i helgene.

  1. Våg å mislykkes

Feil kommer til å skje. Ikke la det slå deg ut eller ødelegge lidenskapen din. Jo før du innser at det er en feil i handlingene dine i stedet for en feil fra din side, jo lettere blir det med din egen virksomhet. Lær av feilene dine, og forsøk heller å jobbe på den feilen i framtiden. Det er lettere sagt enn gjort, men prøv å gi slipp på frykten for å mislykkes.

  1. Finn en mentor eller et styremedlem

Å være en ung gründer kan være vanskelig. I starten er du kanskje alene og det kan være greit å ha en mentor som kan hjelpe deg og veilede deg på rett vei. Å ha noen du kan møte for en prat eller ha en idédugnad med kan være det som gjør at du kan komme med nye initiativ eller løsninger på problemer.

  1. Gjennomgå forretningsidéen og forretningsplanen din grundig

Lag en grundig forretningsplan som inkluderer forretningsidéen, markeds- og kommunikasjonsstrategi, budsjett osv. Det kan være viktig for å skaffe finansiering og investorer. Det finnes mange ulike modeller og tips til hvordan du lager en forretningsplan.

Bedriftssiden skal være kort, konsis og beskrivende for hva du har tenkt å gjøre, hva du vil selge og hvor. Det kan også kalles en "heispitch" da det skal kunne fortelles på ca. 30 sekunder tilsvarende en heistur.

  1. Selg styrkene dine

Er du ung og vil skape deg en jobb innen markedsføring og kommunikasjon? Legg trykk på at du er ung og derfor har en naturlig forståelse for sosiale medier mettopp fordi du har vokst opp med det i hverdagen. Du kan snu det meste til din fordel. Bare husk å være forberedt på åpenbare spørsmål og argumenter for din sak.

  1. Hopp i det

En klassiker. Det dumt å angre på de tingene man hadde muligheten til å gjøre men som man aldri gjorde.  Eller enda verre er det kanskje å vente så lenge at noen andre er raskere og tar ideen din, markedsandelen din eller kundene dine. Våg å ta steget og start din egen bedrift. Du kan starte et enkeltmannsforetak, og ha jobb ved siden av så du ikke risikerer for mye. Men hvis du aldri prøver, vil du aldri finne ut hva du kunne ha gjort.

  1. Prissett riktig 

Ikke vær for ydmyk, ta riktig betaling. I starten kan det være nødvendig å sette prisen litt lavere for å komme inn på markedet eller for å få kunden. Men du bør huske på at du skal kunne ta ut lønn relativt raskt. Det er viktig at du kan se at det går fremover. 

  1. Bedriftsnettverk

I de aller fleste større byer kan du finne et nettverk av gründere. Oppsøk det og bruk det, dette er det opplagte nettverket å få noen å kunne snakke med, og noen som kan støtte deg som også vet hva det vil si å drive egen virksomhet.

Qred tror på Norges unge gründere

Det store flertallet av alle stillingsannonser er for små eller mellomstore bedrifter. Det er små bedrifter som har skapt 85 % av de nye jobbene rundt om i Europa. Det er derfor viktig at det i Norge fortsatt er gründere. Har du en god forretningsplan, og kommet litt i gang med bedriften din så kan vi i Qred mest sannsynlig hjelpe deg.

Lykke til med å bedirften din og med å realisere drømmene dine!

Del denne posten

Relaterte artikler