Bedriftslån og lån til småbedrifter behøver ikke å være vanskelig
Å få et bedriftslån til bedriften, uansett hvor gammel eller stor bedriften er, trenger ikke være spesielt vanskelig.
Avdragsfrie måneder
Vi forstår at det kan dukke opp uforutsette hendelser i løpet av bedriftens livsløp. Derfor kan vi under visse omstendigheter tilby avdragsfrihet for en begrenset periode. Om du ikke har mulighet til å betale inn det fulle beløpet på fakturaen din så er det viktig at du kontakter oss slik at vi kan se hvordan vi kan hjelpe deg videre.
Viktig å tenke på når du skal søke:
Det finnes mange ting som kan være lurt å tenke på når man skal søke om et bedriftslån.
- Er det riktig tid for bedriften å gjøre en investering?
- Våger jeg å ta det steget mens bedriften er i vekst?
- Klarer jeg å betale tilbake lånet i tid?
Det finnes mange spørsmål og minst like mange svar. Det er bra å stille mange spørsmål og analysere omstendighetene til bedriften og dens økonomi.
Du som bedriftseier vet allerede at man gjerne har mange utgifter. Det kan handle om alt fra å betale skatt, markedsføringskostnader, fakturaer fra leverandører og annet som trengs for å holde bedriften flytende.
Vær tydelig med hva du skal bruke bedriftslånet til. Trenger du for eksempel å kjøpe en maskin for 100 000 kr og søker om samme sum, så kanskje vi spør deg om du har noe kapital fra før som du kan investere. Har du da 30 000 kr som du kan avse så kan vi gi deg et tilbud på 70 000 kr som du da kan bruke sammen med de 30 000 kr som du har fra før.
Bedriften har kanskje godt av å investere litt ekstra i varelageret før høysesong, legge litt ekstra krutt i markedsføringen eller bygge den uteserveringen som du alltid har drømt om for å lokke gjester under sommeren?
Qred tror på transparens, innovasjon og lidenskap. Om du er åpen med hvordan bedriftens status er og hva du skal bruke bedriftslånet til, så kan vi lettere avgjøre hvilket lånebeløp og nedbetalingstid du bør ha. Om du tydelig viser hvor innovativ bedriften din er, så kan også vi gjøre det. Og om du viser lidenskapen du har for bedriften din, så smitter det av på oss også.
Tenk på det her når du skal ta bedriftslån til bedriften din
- Hva trenger jeg bedriftslånet til?
Tenk litt gjennom hva du konkret skal bruke bedriftslånet til. På den måten kan du få ned kostnaden og gjøre det enklere for deg selv å betale tilbake bedriftslånet.
- Hvordan ser det ut om noen måneder eller om et år?
Avhengig av nedbetalingstiden du har valgt bør du ha en plan for hvordan du skal klare å betale tilbake lånet. Har du tatt opp et bedriftslån i seks måneder, må du også kunne betale tilbake hele beløpet innen da. Å være forsinket med betalingene skader til syvende og sist bare deg selv i form av mulige unødvendige purregebyrer og i verste fall inkassokrav. Vær forsiktig og ikke invester i høyrisikoprosjekter eller ting som du egentlig ikke har behov for.
- Kan du spare opp for deler av eller hele beløpet?
Noen ganger er det kjedelige svaret å spare. Prøv å legge litt til side hver måned for en regnværsdag eller for en dag da muligheten du ikke kan si nei til byr seg.
Ikke gjem hodet i sanden!
Hvis du har problemer med å betale bedriftslånet ditt denne måneden, ta kontakt. Det er mye lettere å kunne endre en nedbetalingsplan hvis vi har den informasjonen. Så ikke gjør som strutsen som stikker hodet i sanden. Ta kontakt dersom du synes det er vanskelig å holde deg til betalingsplanen. Da kan vi alltid hjelpe deg med å justere betalingsplanen litt.
Det går raskt!
Hvorfor er bedriftslånene våre så raske? For det første er det raskt å søke. Det eneste du trenger å fylle ut er ønsket lånebeløp, e-post, mobilnummer og bedriftens organisasjonsnummer. Det tar ca 1 minutt å søke. For det andre er vi raske til å gi deg beskjed. Søker du under åpningstiden vår så vil du få et tilbud allerede samme dag. Ser alt bra ut så kan du bare godkjenne tilbudet med BankID. Da betaler vi ut pengene dine samme dag som du godkjenner lånet.
Det er enkelt!
Enkelhet går virkelig hånd i hånd med hastighet. Vi har en enkel søknadsprosess og kontakter deg dersom vi skulle trenge mer dokumentasjon.
Det er trygt!
Hos oss kan du føle deg trygg. Du logger inn, signerer og godkjenner via BankID. Vi bruker de samme sikkerhetsløsningene som verdens ledende banker. All kommunikasjon mellom Qred og nettleseren din er kryptert med 256-bits SSL verifisert av Geotrust, verdensledende innen online sikkerhet. Du kan føle deg trygg når du bruker Qred – akkurat som i banken din. Vi beskytter også ditt personvern og lagrer kun de dataene som er nødvendige i henhold til loven eller for å kunne gi et bedre lån til bedriften din. Vi lagrer aldri passord, og du kan kontakte oss når som helst for å finne ut mer.
Hva kan jag bruke et bedriftslån til?
Du tror kanskje at de fleste tar opp et bedriftslån for å redde bedriften sin når de er på randen av konkurs? Det kunne ikke vært mer feil. De fleste bedriftene som tar opp bedriftslån til bedriften sin hos oss gjør det for å skape vekst i bedriftene sine. Du kan selvfølgelig gjøre det på ulike måter, men her lister vi opp noen av de vanligste låneformålene:
Kjøpe inn varelager før høysesong
Kjøpe verktøy eller maskiner
Leie eller kjøpe lokaler eller kjøretøy
Pusse opp
Betale fakturaer
Utdanning og opplæring
Markedsføring online eller offline
Ansette for å vokse
Fornye nettsiden til bedriften
Likviditet for å takle perioder med lave inntekter
Kontantstrøm
4 av 5 jobb skapes av småbedriftseiere
Som eier av en liten bedrift er du kanskje ikke den som dukker opp på nyhetene hver kveld. Men faktum er at det er dere småbedriftseiere som bidrar mest til velferd og samfunnsutvikling. Du bidrar også med trygdeavgift, arbeidsgiveravgift, moms og annen skatt til samfunnet slik at Norge kan fortsette å vokse og utvikles.
Når bør jeg ikke ta et lån til bedriften?
Kanskje du er i ferd med å teste et produkt, en tjeneste eller et marked? Under telefonsamtalen med oss stiller vi blant annet noen spørsmål om hvorfor du trenger midlertidig kapitalforhøyelse. Hvor sannsynlig er det, spesielt hvis du er i en oppstartsfase, at bedriften din vil begynne å generere inntekter innen noen få måneder? Om du er en snekker som har vært ansatt i flere år og nå har startet egen bedrift så kan du kanskje begynne å generere inntekter i høyt tempo. Dermed er det mer relevant å ta opp et bedriftslån, selv om du er i en oppstartsfase, enn for en person som kanskje er i en helt ny bransje og ikke har noen forutsetninger for å si om bedriften vil lykkes. Om det siste er tilfellet så kan det heller lønne seg å vente med å ta opp et lån til bedriften har begynt å generere litt inntekter. Da er det bedre å ta opp et lån når man ser at bedriftens framtidsutsikter ser gode ut, og dermed også vet at man kan betale tilbake bedriftslånet sitt. Man bør selvsagt unngå å ta opp et bedriftslån som man ikke kan betale tilbake.
Qred er positive
Vi elsker småbedrifter! Nesten 50% av arbeidstakere i Norge er ansatt i små og mellomstore bedrifter. Småbedrifter er altså en utrolig viktig del av norsk økonomi. Qred begynte også som en liten bedrift. Vi forstår at det noen ganger kan være nødvendig med et midlertidig tilskudd av likviditet for å takle lav- eller høysesong, investere i utstyr, inventar, personale, markedsføring eller for å betale skatter og avgifter.
Bra å tenke på
1 . Skriv ned hvorfor du trenger å låne penger til bedriften
Årsakene til å ta opp et bedriftslån er svært forskjellige. Vi kan fortsatt dele årsakene inn i gode og dårlige. Gode grunner til å ta opp et bedriftslån er å dekke et midlertidig behov. Det kan innebære å investere penger i maskiner, ansette flere, opplæring, renovering, markedsføring eller inventar. Det er rett og slett investeringer som skal gi avkastning som gjør at bedriften din kan betale tilbake bedriftslånet. Dårlige grunner er f.eks. å dekke en svak lønnsomhet eller tap, uten at du har en konkret plan på hvordan tapet raskt kan snus. En dårlig grunn er også å betale andre lån. Risikoen er at du havner i en negativ lånespiral. Lån aldri mer enn du trenger!
2. Undersøk ulike alternativ
Banklån til bedrifter er alternativet de fleste gründere tenker på først. Problemet er at de tradisjonelle bankene ønsker å ta svært liten risiko. De har også gamle systemer og rutiner som er svært kostbare. Det betyr at småbedriftslån sjelden er en lønnsom virksomhet for banken, som foretrekker å låne ut hundrevis av millioner eller milliarder til store selskaper. Å låne penger til bedrifter i banken er dessverre vanskeligere nå enn noen gang før.
Factoring og fakturafinansiering kan være et alternativ dersom du har mange fakturaer der betaleren har god kredittvurdering. Er du et lite selskap som fakturerer andre små selskaper eller privatpersoner så er det vanskeligere og dyrere å bruke factoring.
Kapital fra investor er et godt alternativ dersom du trenger penger på lengre sikt og du ikke har startet selskapet og kan vise til stabile kontantstrømmer. Ulempen er at du selger en del av bedriften din til investoren, og dermed en del av din egen frihet og fremtidige fortjeneste.
Bedriftslån på nett er en smidig og enkel mulighet når bedriften din trenger å låne penger og beløpet ikke er så stort. Det er ofte veldig enkelt å søke om lånet og du får raskt beskjed. På Qred kan vi gi deg tilbud samme dag som du søker og utbetalingen skjer samme dag som du godkjenner tilbudet.
3. Rente på lån til bedriften
Kostnadene varierer veldig, avhengig av hvem du henvender deg til. Renten er viktig, men fallgruvene er mange. I tillegg til renten er det en del kostnader som de ulike långiverne legger på. Her er ting du bør passe på. Renter på bedriftslån er om oftest en prosentandel av utestående lån.
Renten på lån til småbedrifter varierer mye, men ligger ofte på 10%-20% per år. Etableringsgebyr er et gebyr som de fleste långivere tar for å sette opp nytt lån. Det kan være inntil 5 % av lånebeløpet.
Fakturagebyr er en avgift som långiver kan ta for å sende faktura. Det finnes ingen regler for hva et fakturagebyr kan koste.
Innfrielsesgebyr er et gebyr som man noen ganger må betale til långiver dersom bedriften ønsker å betale tilbake lånet raskere enn avtalt. Det kan innebære svært store kostnader. Søknadsgebyr er et gebyr som useriøse aktører tar for å søke om et bedriftslån.
Månedlig avgift er et gebyr som Qred tar hver måned. Qred har kun én fast månedlig avgift; ingen renter, ingen etableringsgebyr, ingen innløsningsgebyr, ingen søknadsavgift og heller ingen andre skjulte kostnader.
4. Lag en tilbakebetalingsplan
Når du har undersøkt alternativene, er det på tide å tenke på neste trinn – hvordan du betaler tilbake bedriftslånet. Gjør et enkelt regnestykke. Det finnes mange maler på nett, men de er dessverre ganske vanskelige å forstå. Det trenger ikke være avansert, men det er viktig at du tenker gjennom selskapets fremtidige situasjon. Sørg for å ha litt margin i beregningene dine og tenk på ulike alternativer. Hva skjer hvis du f.eks. mister en kunde eller hvis et prosjekt blir forsinket? Jo bedre forberedt du er, jo større sannsynlighet er det for at bedriften får innvilget bedriftslån og at bedriften lykkes i fremtiden!
Hvordan forhøyer du ditt nåværende bedriftslån hos Qred?
Det er enkelt! Det er bare å ringe eller sende oss en e-post, eller du kan logge inn på MyQred og fylle i ønsket lånebeløp så forsøker vi å finne en så bra løsning som mulig.
Å søke om økt lånebeløp er kostnadsfritt, uforpliktende og du får beskjed samme dag. Du får svar på e-post og SMS, og det ser akkurat ut som første gang du tok opp lån hos oss!
Må jeg vente til hele lånet er nedbetalt med å søke om å forlenge lånet?
Nei, du trenger ikke vente til hele lånet er nedbetalt. Dersom du søker om forlengelse når du allerede har lån, vil vi gjøre en individuell vurdering av deg og se om det er mulighet for å øke, og hvor mye du eventuelt kan øke. Vi ønsker vanligvis å se noen måneder med god nedbetaling for å kunne gi en økning på lånet.
Hva kan jeg som kunde gjøre for å få utvidet lån?
Vi ønsker å bygge gode relasjoner med kundene våre. For å få et høyere beløp er det to ting du kan gjøre. Betaler du tilbake i tid, øker du sjansen for å kunne forlenge. Et annet alternativ er å legge til én person på lånet.
Får jeg to lån å holde styr på hvis jeg får utvidet lån?
Nei, beløpet som gjenstår å betale ned på ditt nåværende lån og det utbetalte beløpet på det nye bedriftslånet legges sammen i samme bedriftslån. Du mottar én faktura og det blir enkelt å holde styr på! Har du derimot et annet selskap, kan du ta opp lån for det selskapet også.
Kan jeg endre nedbetalingstiden?
Vi gjør det vi kan for å alltid tilpasse oss kundens behov og vi gjør en individuell vurdering for hver søknad. Ta kontakt og fortell oss hva du ønsker så ser vi på saken for å løse det på et så bra sett som mulig!
Bedriftslån online
Et lån fra Qred er raskt, trygt og enkelt!
Er du for eksempel restauranteier med ødelagt ovn, trenger du ikke vente i ukevis på å få godkjent og utbetalt bedriftslånet, slik du kanskje hadde måttet om du søkte om lån i en storbank. Når du raskt kan løse problemet så vil du også raskt kunne fortsette å tjene penger, derfor er det viktig for oss at du får rask service.
Dataene dine håndteres på en sikker måte; alt på nettsiden vår er nemlig kryptert og du signerer tilbudet med BankID.
Det tar kun få minutter å søke og du trenger ikke legge til ytterligere informasjon og dokumenter – hvis du ikke vil. Vi ringer deg for en samtale om bedriften din og lånet du har søkt om.
Etter at vi har snakket med deg og vi ser at vi kan gi deg et tilbud så mottar du dette på mail og sms der du signerer med BankID om du er fornøyd med tilbudet. Om du allerede er kunde hos oss så kan det godt være at du får godkjent lån uten å måtte snakke med oss først.
Det er takket være våre algoritmer og systemer.
Tilbudet er gyldig i 7 dager, og du kan signere tilbudet når som helst. Du får da betalt allerede samme dag som du signerer!
Bra, ikke sant?