AI-drevne långiveren Qred blir Europas nyeste bank

Qred, det raskest voksende fintech-selskapet i Sverige, er stolt av å kunngjøre at de har fått en fullstendig lisens til å drive bankvirksomhet. Selskapet søkte i oktober 2022, og søknaden ble godkjent på bare syv måneder.

Stockholm, 25. mai 2023 - Qred, anerkjent fire ganger på rad på Financial Times' liste over Europas raskest voksende selskaper, har fått en fullstendig banklisens av det svenske Finanstilsynet (SFSA). Ved hjelp av sin egenutviklede AI-drevne finansieringsplattform har Qred siden oppstarten i 2015 utstedt over 100 000 lån til småbedrifter i Norden og Benelux-regionen, noe som har gjort det mulig for Qreds kunder å skape over 30 000 nye jobber.

"Banklisensen markerer enda en viktig milepæl ettersom vi nærmer oss drømmen vi hadde da Qred ble startet for åtte år siden. Jeg er veldig fornøyd med at søknadsprosessen har vært så effektiv og problemfri. Som en bank kan vi akselerere lanseringen av tjenestene våre i Europa, da markeder som krever en banklisens nå er tilgjengelige," sier Emil Sunvisson, administrerende direktør i Qred.

Å sikre en banklisens gjør det mulig for Qred å tilby tjenestene sine i hele den
europeiske unionen og å tilby sparekontoer med konkurransedyktige rentesatser. Som et resultat vil Qreds finansieringskostnader bli redusert sammenlignet med den nåværende finansieringsstrukturen, noe som gir bedre vilkår for kundene.

"Å bli en bank er en del av planen som er formet i samarbeid med Nordic Capital. Vi vil nå fortsette vår raske og lønnsomme vekst mens vi utfordrer de tradisjonelle bankene med enklere og smartere produkter for å støtte småbedrifter over hele Europa," fortsetter Emil.

Advokatfirmaet Hammarskiöld & Co har bistått Qred i lisensprosessen.

Del denne posten

Relaterte artikler

Relaterte artikler