Gratis markedsføring for gründere

Som gründer av en liten bedrift kan det noen ganger virke vanskelig å konkurrere med de store aktørene innen markedsføring. Noen ganger virker markedsføring rett og slett for dyrt. Men slapp av, for det finnes måter å drive effektiv markedsføring på uten at det koster deg en formue. I denne artikkelen tar vi deg gjennom noen strategier som spenner fra bruk av Google og sosiale medier til viktigheten av å ha et markedsføringsbudsjett. Selv om budsjettet bare består av tid og energi.

Google Min bedrift: Ditt første skritt

Et viktig skritt for alle bedrifter, spesielt de som har fysiske lokaler, er å legge til bedriften i Google Min bedrift. Dette er en enkel prosess som bare tar noen få minutter. Du fyller ganske enkelt ut et skjema med opplysninger om bedriften og en kort beskrivelse. Deretter kan du legge til logo, bilder, nettstedslenker, åpningstider og til og med samle inn anmeldelser. Hvis du for eksempel driver en frisør eller restaurant, er det uvurderlig å ha en Google My Business-profil. Da blir du mer synlig i søkeresultatene. Et enkelt søk som "frisør" vil vise de som har en slik profil øverst på listen, noe som gir deg et forsprang på konkurrentene.

SEO - Gjør nettstedet ditt lett å finne

SEO, eller søkemotoroptimalisering, er en vitenskap i seg selv som det kan ta flere år å mestre. Men som bedriftseier kan du med noen få enkle grep legge grunnlaget for å bli mer synlig i søkeresultatene. Det handler om å optimalisere nettstedet ditt slik at det kommer høyere opp i relevante søkeresultater. Du konkurrerer på spesifikke søkeord som er relevante for virksomheten din. Hvilke søkeord er viktigst for deg? Disse vil du ha øverst i søkeresultatene. Husk at SEO er i stadig endring på grunn av Googles algoritmer, så det er viktig å holde seg oppdatert.

Sosiale medier: Det nye behovet

En gang var sosiale medier en trend, men i dag er de helt avgjørende for bedrifter. Faktisk er det mange bedrifter som har bygget hele forretningsmodellen sin på sosialt salg, det vil si salg av produkter og tjenester gjennom sosiale medier. Hvis du for eksempel tilbyr B2B-tjenester, er LinkedIn en perfekt kanal for deg. Undersøkelser viser at 56 % av befolkningen bruker sosiale nettverk daglig, og hele 81 % gjør det "av og til".

Facebook: Opprett en side

Det tar ikke lang tid å opprette en Facebook-side, og det kan være til stor hjelp. Du kan invitere vennene dine til å følge bedriftssiden din og be andre om å gjøre det samme. Husk at Facebooks algoritmer begrenser synligheten til organiske innlegg, slik at bare noen av følgerne dine vil se dem. Interaksjon med innleggene dine bidrar imidlertid til å øke synligheten.

Instagram: Den raskest voksende plattformen

Med 53 % av befolkningen som bruker Instagram daglig, har denne plattformen vokst raskt de siste årene. Instagrams algoritme er enda gunstigere for organiske innlegg enn Facebooks. Den er ideell for å vise frem fysiske produkter. Husk å bruke alle Instagrams funksjoner, for eksempel foto- og videoinnlegg, livesendinger, stories og reels. Hvis du har et produkt, kan det også lønne seg å samarbeide med mindre Instagram-kontoer for å markedsføre produktet ditt. Dette kan være en kostnadseffektiv måte å markedsføre varemerket ditt på.

LinkedIn: B2B-kanalen

Hvis du tilbyr B2B-tjenester, er LinkedIn den foretrukne kanalen. Social Selling, det vil si å komme i kontakt med kunder på sosiale plattformer, har blitt enormt populært den siste tiden. I denne sammenhengen er LinkedIn et effektivt verktøy. Du kan kontakte, skrive, like og svare på innlegg for å markedsføre produktet eller tjenesten din. Men hvis du tilbyr B2C-tjenester, er LinkedIn kanskje ikke like egnet.

I de neste blogginnleggene vil vi ta for oss andre aspekter ved gratis markedsføring og hjelpe deg med å vokse i den konkurranseutsatte entreprenørskapsverdenen. Vil du vite mer? Klikk her for å lese hele artikkelen.

Del denne posten

Relaterte artikler

Relaterte artikler