Hvorfor er anmeldelser viktige for bedriften min?

Det er et presserende spørsmål for enhver bedriftseier: Er anmeldelser viktige for bedriften min? Svaret er enkelt og er et rungende JA! Men hvordan kan du sørge for at kundene dine tar seg tid til å anmelde bedriften din? Digitale anmeldelser spiller en avgjørende rolle i dagens forretningslandskap. I denne artikkelen forteller vi hvorfor de er så viktige, og hvordan du kan oppmuntre til dem.

Kraften i digitale anmeldelser

I dag skrives og leses de fleste anmeldelser via mobiltelefoner. Denne trenden er viktig å forstå når du jobber med markedsførings- og anmeldelsesstrategien din. Her er noen tips til hvordan du kan generere flere og bedre anmeldelser for bedriften din.

Google Min bedrift

Enten du har en fysisk butikk, en restaurant, et hotell eller en annen type virksomhet, er Google My Business uunnværlig. Her kan du legge til all viktig informasjon, som åpningstider, adresse, veibeskrivelse og til og med lenker til nettstedet ditt. Tenk deg at du har en pizzeria i Rotterdam. Potensielle kunder som søker etter "pizzeria Rotterdam", får opp en liste over restauranter. Det er svært viktig å ligge øverst på listen, med en attraktiv Google My Business-profil. Hvis du har flere oppføringer og bedre rangering enn konkurrentene dine, vil du tiltrekke deg flere gjester til pizzeriaen din.

Facebook

I Facebooks barndom var det få bedrifter som hadde en Facebook-side, men i dag er det en absolutt nødvendighet for effektiv kommunikasjon. Forbrukerne søker etter bedrifter på sosiale medier og leser tilbakemeldinger fra tidligere kunder for å sammenligne ulike bedrifter og produkter. Derfor er det avgjørende å være til stede digitalt.

Hvis du ikke allerede har en Facebook-side for bedriften din, er det på høy tid å opprette en. Det er raskt og enkelt. Hvis du allerede har en side, bør du vurdere å be kundene om anmeldelser. Kanskje du til og med kan gjøre dette via andre kanaler, for eksempel Instagram eller din egen nettside? Det finnes flere plug-ins og tjenester som gjør det enkelt å integrere Facebook på nettstedet ditt for å gi en bedre brukeropplevelse.

Trustpilot

Trustpilot har vokst frem som en av markedslederne på det nederlandske anmeldelsesmarkedet. Det er enkelt å opprette en gratis konto på Trustpilot og samle inn tilbakemeldinger fra kunder. Det er imidlertid svært viktig at du svarer på alle anmeldelser, enten de er positive eller negative. Ta deg tid til å svare på kritikken, og vis at du har løst problemer og kommet med løsninger. Takk også kundene som har lagt igjen positive anmeldelser. Trustpilot tilbyr flere betalingspakker, men for småbedrifter holder det som regel med gratisversjonen.

Dette er noen av de viktigste plattformene der du kan utnytte kraften i kundeomtaler. Det finnes også andre tjenester som Yelp, TripAdvisor og bransjespesifikke plattformer du kan vurdere. Du kan finne ut enda mer i den omfattende markedsføringsguiden vår, der vi går nærmere inn på ulike aspekter ved bedriftsvekst.

Vil du vite mer om hvordan kundeomtaler kan bidra til å styrke bedriften din? Ta en titt på vår komplette guide til markedsføring for småbedrifter for å få mer innsikt og praktiske tips.

La bedriften din blomstre ved hjelp av kundeomtaler, og oppdag nye måter å ta virksomheten din til nye høyder på. Følg med i neste artikkel, der vi går dypere inn i et annet viktig aspekt ved vellykket markedsføring for små bedrifter. På gjensyn!

Del denne posten

Relaterte artikler

Relaterte artikler