Kundereisen: Optimaliser omsetningen din

Som gründer ønsker du å forstå kundens reise fra punkt A til B. Hvordan går de fra interesse til kjøp? I dette kapittelet skal vi finne ut hvordan du kan øke salget ved å optimalisere kundereisen. Hvis du vil lære mer om dette temaet, kan du alltids klikke deg videre til vår omfattende guide.

Hva er en kundereise?

Kundereisen beskriver veien en kunde, eller en potensiell kunde, tar fra den første kontakten til det endelige kjøpet. Det ideelle scenariet er at du beholder kunden over tid og gjør dem til lojale kunder. 

Hvorfor lage en kundereise?

Ved å analysere kundereisen kan du finne ut hvordan kundene oppfører seg, og hvordan du kan tilpasse og forbedre prosesser og markedsføring. Det kan gi deg svar på spørsmål som f.eks:

- Hvorfor har vi så få kunder?

- Hvorfor forlater kundene oss?

- Hvorfor får vi ikke anmeldelser?

Delene av reisen

1. Attraksjon: Den første fasen handler om å skape tiltrekningskraft. Her handler det ikke så mye om pris, men mer om å appellere til kundens følelser.

2. Bevissthet: Hvis du har en bedrift, ønsker du å gjøre merkevaren din kjent på en enkel og informativ måte.

3. Interesse: Etter at du har skapt tiltrekningskraft og kundene har blitt kjent med merkevaren din, oppstår det interesse.

4. Kunnskap: Etter å ha blitt interessert, begynner forbrukerne å undersøke merkevaren, produktet eller tjenesten din.

Markedsførings- og kanalstrategi

Som bedriftseier bør du tenke nøye gjennom budsjettet, kanalstrategien og markedsføringsaktivitetene dine. Alt handler om riktig innhold i de riktige kanalene. Du må koble sammen de ulike delene av kundereisen og velge de riktige kanalene.

Offline- og online-kanaler

Hvis vi for eksempel ser på inQredible Bikes BV, en sykkelbutikk med både fysisk butikk og nettbutikk, er det viktig å være til stede i flere kanaler der målgruppen befinner seg.

Sosiale mediekanaler

Det er avgjørende å velge de riktige sosiale mediekanalene. Instagram, for eksempel, er populært blant unge mennesker og har et økende antall brukere, noe som gir gode muligheter for målretting.

Andre sosiale medier

Facebook, det største sosiale nettverket, når ut til mange nederlendere, særlig den eldre generasjonen. Snapchat er spesielt populært blant unge, mens LinkedIn er viktig for forretningsforbindelser og B2B-salg. Twitter, som i en periode var mindre populært, har fått fornyet betydning.

Youtube og Vimeo

For et yngre publikum er plattformer som Youtube egnet, mens Vimeo er rettet mot profesjonelle skapere og animatører.

Pinterest og blogging

Pinterest er populært blant kvinner i alderen 18-35 år, mens blogger, etter en nedgang i interessen, har blitt relevante igjen og ofte fungerer som en støttekanal for sosiale medier.

Remarketing og anmeldelser

Remarketing kan minne kundene på produkter eller tjenester de tidligere har sett. I et konkurranseutsatt marked er det viktig å samle inn anmeldelser på plattformer som Google Reviews og Facebook.

E-postmarkedsføring, SEO og Adwords

E-postmarkedsføring er fortsatt et effektivt kommunikasjonsverktøy. SEO (søkemotoroptimalisering) er viktig for å få nettstedet ditt høyt opp i søkeresultatene, mens Adwords gjør at du kommer øverst i søkeresultatene.

Transaksjon

Transaksjonen, kjøpsøyeblikket, er målet. Men sørg for at nettstedet ditt er oversiktlig og brukervennlig, slik at kundene dine kan handle uten problemer.

Vil du vite mer om hvordan du kan optimalisere kundereisen for bedriften din? Klikk på lenken til vår omfattende guide for å fordype deg ytterligere i dette temaet. Sammen kan vi jobbe for å øke salget og bedriftens suksess.


Her får du tilgang til vår komplette guide!

Del denne posten

Relaterte artikler

Relaterte artikler