Slik unngår du konkurs

Konkurs. Den store elefanten i rommet for mange bedriftseiere. Dessverre er det ikke så mange som snakker om konkurs eller når det går dårlig for bedriften. Det er et vanskelig tema for mange og noen ganger kan god hjelp og gode råd komme fra de som står en nærmest.

Her gir vi deg 9 tips for å unngå konkurs.

1. Snakk om det

Det første tipset er nettopp det – kommunikasjon. Våg å åpne opp for kolleger, ansatte, familie og venner. Det er lett å bli sittende fast i problemene sine og med bekymringer. Derfor er det utrolig viktig å snakke om det med andre for da åpner man opp for faktisk å finne gode løsninger på problemet. 

2. Reduser inventar

Kan du fjerne visse produkter eller tjenester fra sortimentet ditt? Det gir deg nemlig muligheten til å frigjøre kapital som kan brukes på å kjøpe inn mer av det som faktisk selger. Kanskje du til og med kan sette ned prisen hvis du kjøper større volum fra leverandøren din? Vinn-vinn!

3. Forhandle og vær tøff

Er det flere leverandører du kan forhandle med? Det trenger ikke handle om prisen. Det kan være leveringstider, betalingstiden eller volumpriser. Bruk tid på å undersøke alternativene og våg å stille krav. Leverandører må også selge.

4. Kredittperioden

Sjekk med leverandøren din om du kan endre betalingsperioden. For eksempel fra 30 dager til 90 dager slik at du rekker å få inntekter fra salget ditt før du må betale leverandøren.

5. Krev innbetaling

Er det noen som skylder deg penger? Sørg for å få en oversikt over de utestående kravene du har. Det er nesten alltid best å selv ringe personen eller bedriften som skylder deg penger for å høre hva som har skjedd. Kanskje de bare har glemt å betale? Hvis de ikke klarer å betale alt på én gang, kan de kanskje betale en større del nå og resten senere. Sett opp en betalingsplan. Ofte kan denne måten være mer effektiv enn om du bare videresender til inkasso. Dette er blant annet fordi du har en sjanse til å faktisk forbedre din egen likviditet tidligere enn om inkassoselskapet begynner å kreve den senere.

6. Personale

Kanskje du må si opp noen eller få noen til å kutte ned på arbeidstiden sin. Se gjennom alternativene dine og hvor du kan få støtte og tilskudd, eller hva med å hente inn praktikanter som midlertidig hjelp?

7. Si opp abonnement og se over faste kostnader

Står du fast med dyre abonnementer som telefoni, bredbånd, TV eller andre ting du kan kvitte deg med helt eller bytte til billigere alternativ? Se også gjennom husleien din og forhandle med verten.

8. Markedsføring

Det er mange raske løsninger, men uten langsiktig tenkning og synlighet vil bedriften din til slutt mislykkes. Start med metodene som er gratis eller veldig billig. Vi har flere artikler innen markedsføring der du kan få gode tips og råd. 

9. Bedriftslån fra Qred

Skal du løse et midlertidig behov for likviditet, kan du gjøre det raskt, trygt og enkelt med et bedriftslån hos Qred. Ofte bruker kundene våre lån som et supplement til de andre tiltakene som er oppført over. Våre lån har en fast månedsavgift og ingen etableringsgebyr eller andre skjulte kostnader. Søknaden gjøres digitalt og tar bare noen få minutter. Pengene kan du få på konto minutter etter at lånet er signert. 

Del denne posten

Relaterte artikler

Relaterte artikler