Historien om Qred

Det hele startet med en ung gründer som hadde en drøm om å etablere egen bedrift.
Gründeren hadde opptjent en egenkapital på 100 000 kroner og dro stolt til nærmeste bank for å åpne en konto på vegne av bedriften. Det var nytt, spennende og ikke minst ukjent.

Med stor entusiasme delte gründeren forretningsplanene med banken, som undret hvorfor gründeren hadde valgt å komme til akkurat deres bank. Gründeren ble overrasket, ettersom banken hadde mottatt den prestisjetunge prisen “Årets forretningsbank”, men svarte høflig at at han hadde et inntrykk av at dette kunne være en god bank for hans virksomhet. Etter et kort møte fikk gründeren beskjed om at forretningsideen opplevdes som lite gjennomtenkt og søknaden om kundeforhold ble dermed avslått. Gründeren ble frustrert og tenkte “hvordan er dette mulig?”. Han ville ikke låne penger, uten at han skulle foreta et innskudd på 100 000 kroner. Han begynte å tvile på seg selv; hva om banken hadde rett? Var han ikke i stand til å etablere egen bedrift? Heldigvis valgte han å ikke gi opp, og oppsøkte en annen bank som viste mer forståelse. 

Jeg var den unge gründeren og siden den gang har jeg fått erfare at jeg er ikke alene om min opplevelse. Det gjør meg opprørt, særskilt i lys av det faktum at 4 av 5 jobber skapes av små bedrifter, og at økonomisk vekst i stor grad avhenger av at vi støtter og tar vare på nyetablerte bedrifter. 

I dag – 15 år senere – er jeg det som kalles en seriegründer. Jeg elsker å bidra til vekst, skape nye virksomheter samt utfordre tradisjonelle strukturer og økonomiske modeller. Først ble Televerkets monopol utfordret, deretter det norske pengespill monopolet, og nå er det på tide å utfordre bankenes monopol. 

Etter mange års erfaring har jeg bygget meg et stort nettverk bestående av kompetente mennesker innen fagområdet. For nye gründere gjenstår utfordringen - særlig når bedriften har kapitalbehov for å kunne vokse. I det store og det hele vil det være vanskelig å søke om bedriftslån hos en større bank, med mindre du har hatt et  langvarig kundeforhold samt en solid omsetning. Dersom ikke, vil det kreves uendelig mye dokumentasjon som forretningsplaner, budsjetter og perioderegnskap. Vi er klar over at små bedrifter ofte blir tvunget til å henvende seg til familie og venner for finansiering, som kan være nettopp det de trenger for å utvikle bedriften videre. Samtidig observerer vi at bankene er ekstremt lønnsomme og rentene er på historisk lave nivåer, mens utlån til små bedrifter har sunket til et historisk lavpunkt det siste tiåret. Eureka!! Jeg snublet nettopp over en spirende ny forretningsidé, tenkte jeg.

Vi i Qred ønsker å gjøre vårt ytterste for å realisere din forretningsidé samt være med på utviklingen av din virksomhet. Alle gründere fortjener å bli behandlet med den respekten de fortjener. Finansiering av din bedrift gir deg mulighet til å iverksette nye prosjekter og det skal være like enkelt som å kjøpe en bok på nett. Dessuten, med en godt utformet og fungerende digital løsning, bør du forvente deg et svar innen minutter, ikke uker. Min ambisjon er at Qred skal kunne hjelpe deg og din bedrift, og forhåpentligvis vil bankene bli litt mer høflige og imøtekommende overfor sine nåværende og potensielle kunder.

Emil Sunvisson, administrerende direktør og medgründer

Qred er en finansagent som er underlagt Finanstilsynets regler, hvor Nordiska Financial Partner Norway AS fører tilsyn mot vår virksomhet.

🇸🇪 Sverige
🇳🇱 Nederland
🇫🇮 Suomi
🇩🇰 Danmark
🇳🇴 Norge
🇧🇷 Brazil