Optimal kundeservice: 7 nøkler og deres betydning

Hva er god kundeservice og hvorfor er det viktig? Det er to temaer vi dykker ned i her.

Hva er god kundeservice?

Det er to definisjoner av kundeservice.

Den første er nok den de fleste av oss refererer til når vi snakker kundeservice. Nemlig den direkte kontakten mellom kunden og bedriftsansatt.

Den andre definisjonen er bedriftens inntrykk som helhet, dvs. både den direkte kontakten med de ansatte, men også produktet, brukervennligheten til nettsiden og den generelle tjenesten.

Å lykkes med å yte høyere kundeservice enn forventet av kunden øker potensialet for en lojal og returnerende kunde.

Hvorfor er god kundeservice viktig?

Det er ingen tvil om at kundeservice er utrolig viktig for bedriftens rykte.

Har du prøvd å gå inn i en butikk og følt deg helt usynlig eller at du ikke får noe hjelp? Kanskje har du kjøpt noe på nettet, og nå har spørsmål og kanskje ikke helt føler at den ansatte du snakket med forstår problemet ditt.

God kundeservice kan påvirke man mange ting i bedriften din. Her er 7 punkter som er ekstra viktige for en mindre bedrift:

 1. God service kan være alfa omega for å beholde kunder, og for at kundene skal være lojale og komme tilbake flere ganger. Og det er nesten alltid lettere å selge mer enn å skaffe helt nye kunder.
 2. God kundeservice vil bidra til å øke inntektene.
 3. Kundene dine er den aller beste reklamen. Hvis kunden er fornøyd, er det mer sannsynlig at de anbefaler bedriften din til en venn eller kollega.
 4. Opplever kundene dine god service, stiger humøret, og dermed blir også kundemedarbeiderne dine mer fornøyde. På denne måten vil de bidra til å styrke hverandre.
 5. I dag er kundeservice en del av produktet kundene kjøper.
 6. Flere er førstegangskunder på grunn av god omtale.
 7. God kundeservice skaper konkurransefortrinn.

Hvordan skape god kundeservice?

God kundeservice kan som nevnt være mange ting, det kan derfor også skapes på mange måter, men nøkkelen til suksess er kommunikasjon!

Vi har samlet en rekke tips til hvordan du kan legge vilkårene for at god kommunikasjon skal lykkes:

 • Sørg for at kunden din føler seg hørt og forstått gjennom hele prosessen.
 • Møt kunden i en vennlig tone.
 • Gjør kommunikasjonen din enkel å forstå, men ikke få kunden til å føle seg dum. Pass på å bruke for mange tekniske termer, de kan virke forvirrende.
 • Jo lettere det er for kunden å kontakte bedriften, jo større er sjansen for at kunden tar kontakt dersom det på et tidspunkt dukker opp spørsmål eller problemer.
 • Hold alltid det du lover. Om et problem oppstår og du sier til kunden at du skal gå videre med det så er det viktig at du også gjør det. Om du lover kunden å komme tilbake til kunden senere på dagen så gjør det, enn bare om det er for å holde kunden oppdatert på status. 
 • Takk kunden. Det er ingen selvfølge at kunden handler med deg, så sørg for å vise kunden at du setter pris på dem. Og spør gjerne om det er noe du kan forbedre.

God kundeservice blir viktigere og viktigere. Og om du ønsker å skille deg ut fra konkurrentene dine så er det viktig at du satser på god kundeservice.

Lykke til!

FAQ: 

Hvordan kan bedrifter effektivt måle og kvantifisere effekten av god kundeservice på bunnlinjen deres, som for eksempel økt omsetning eller kundelojalitetsrater?

Å kvantifisere effekten av god kundeservice på en bedrifts bunnlinje innebærer å forstå ulike metrikker som kundelojalitet, gjennomsnittlig ordreverdi og kundens levetidsverdi. Bedrifter kan spore disse metrikkene over tid og korrelere dem med innsatsen for kundeservice for å vurdere den direkte påvirkningen på inntekter og lønnsomhet. I tillegg kan gjennomføring av kundetilfredshetsundersøkelser og analyse av tilbakemeldinger gi verdifulle innsikter i hvordan kunder oppfatter kvaliteten på tjenesten og dens innflytelse på kjøpsadferd.

Finnes det spesifikke bransjetrender eller teknologiske fremskritt som omformer landskapet for kundeservice og påvirker beste praksis på dette området?

Den stadig skiftende kundeservicelandskapet påvirkes i stor grad av teknologiske fremskritt og endrede forbrukerpreferanser. For eksempel har oppkomsten av kunstig intelligens og chatbots gjort det mulig for bedrifter å tilby døgnkontinuerlig støtte og effektivisere interaksjoner med kunder. Videre har den økende integrasjonen av sosiale medieplattformer i kundeservicestrategier åpnet opp for nye kanaler for engasjement og kommunikasjon. Å holde seg oppdatert på disse trendene og utnytte nye teknologier kan hjelpe bedrifter med å være konkurransedyktige og forbedre sine kundeservice-tilbud.

Hva er noen vanlige utfordringer som bedrifter møter når de streber etter å levere enestående kundeservice, og hvordan kan de effektivt overvinne disse utfordringene for å opprettholde høye standarder jevnlig?

Å levere enestående kundeservice innebærer ofte egne utfordringer, som spenner fra å håndtere høye volumer av kundehenvendelser effektivt til å adressere komplekse problemer på en god måte og opprettholde en personlig tilnærming til kundeinteraksjoner. Vanlige utfordringer inkluderer også å håndtere høy kundetrafikk effektivt, adressere komplekse problemer på en god måte og opprettholde en personlig tilnærming til kundeinteraksjoner. For å overvinne disse utfordringene kan bedrifter investere i robuste opplæringsprogrammer for kundeservicerepresentanter, implementere avanserte systemer for kundekontaktstyring og kontinuerlig be om tilbakemelding fra kunder for å identifisere områder for forbedring. Å fremme en kundesentrisk kultur innen organisasjonen kan også bidra til å samordne ansattes innsats for å levere enestående service konsekvent.

Del denne posten

Relaterte artikler