Å drive et selskap er stressende, men heldigvis er ikke våre bedriftslån det

Fleksibelt: betal tilbake når du vil

Raskt: utbetalt samme dag

Transparent: ingen skjulte avgifter

Motta et uforpliktende tilbud om et bedriftslån fra Qred Bank

Hvor mye ønsker du å låne til din bedrift?

kr 0

Qred Bank behandler dine personopplysninger i henhold til GDPR og Qreds personvernerklæring.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hva kan du bruke et bedriftslån til?

Et bedriftslån kan hjelpe bedriften din når du vil investere i vekst eller komme deg ut av en vanskelig situasjon.

Når du trenger å ansette flere

Investere i maskiner
og verktøy

Når du trenger mer kapital

10 000 opptil
2 millioner

Qred tilbyr skreddersydde bedriftslån som passer perfekt for små og mellomstore bedrifter. Med finansiering fra Qred kan du trygt ta tak i både små og store behov som din bedrift står overfor.

Våre lånebeløp strekker seg fra 10 000 kr og opp til 2 millioner kr, slik at du har friheten til å realisere dine ambisjoner og sikre vekst for virksomheten din!

Hvordan fungerer det?

Søk på få minutter

Hos oss er det enkelt å søke! Vi tar bryet ut av prosessen, slik at du raskt kan få tilgang til den økonomiske støtten du trenger for å realisere dine drømmer. Spar tid og søk nå for å oppdage hvilke muligheter Qred har for å hjelpe deg og din bedrift!

1
2

Tilbud samme dag

Hos oss vil du bli kontaktet samme dag som du sender inn søknaden din. Vi forstår viktigheten av rask og pålitelig respons, slik at du kan komme deg videre med dine planer uten unødvendig forsinkelser.

3

Signér med BankID

Når du velger å akseptere tilbudet, kan du enkelt signere med BankID og få pengene overført til kontoen din allerede samme dag!

4

Ingen bindningstid

Vi forstår at behovene kan endre seg, og derfor gir vi deg fleksibiliteten til å betale tilbake lånet når som helst, uten ekstra kostnader. Hos oss er det ingen skjulte gebyrer eller overraskelser.

Søk her

Vanlige spørsmål om bedriftslån

Hvordan søker jeg om høyere lån?

Du kan søke om høyere lån på nettsiden, ved å logge inn på MyQred eller ved å ta kontakt med kundeservice per telefon 32 99 36 41. Dersom du ønsker å søke om høyere bedriftslån enn det du har fått innvilget, kan du forespørre en ny vurdering. I noen tilfeller kan vi etterspørre kompletterende dokumentasjon, slik at vi har riktig vurderingsgrunnlag.

Tar dere kredittsjekk?

Ja, for å kunne foreta en vurdering av din søknad må vi foreta en kredittsjekk. Dersom du har sperret deg for kredittsjekk, kan du åpne sperren midlertidig på Creditsafe eller Experian sine hjemmesider.

Er nedbetalingsplanen bindende?

Nei, nedbetalingsplanen er ikke bindende og du kan derfor innfri bedriftslånet når som helst uten ekstra kostnader. Ta kontakt med kundeservice dersom du planlegger å innfri lånet tidligere slik at vi kan produsere en sluttfaktura til deg.

Når er første forfall?

Første forfallsdato er en måned fra du signerte kontrakten. Du får tilsendt en faktura 10 dager før forfall hvor det står oppført et konto- og KID-nummer som er gjeldende under hele låneperioden. Ta kontakt med kundeservice dersom du har behov for å endre forfallsdato.

Hvordan mottar jeg fakturaen?

Fakturaen sendes til oppgitt e-postadresse som du fylte ut i søknadsskjemaet.

Ta kontakt med kundeservice dersom du ønsker at vi skal endre denne eller sende den til deg per post. Du finner også fakturaen ved å logge inn på MyQred med BankID som er selvbetjeningsportalen for kunder av Qred.

Hvorfor fikk jeg avslag?

Et avslag kan belage seg på flere årsaker som for eksempel at vi ikke har lykkes å komme i kontakt med deg eller mottatt etterspurt dokumentasjon.

Hvor lang nedbetalingstid tilbyr dere?

Vi tilbyr en nedbetalingstid opp til 36 måneder som fastsettes etter bedriftens behov. Vi har ingen bindingstid på våre bedriftslån så har muligheten til å redusere kostnadene ved å tilbakebetale lånet på en mer hurtig måte, og dermed spare penger i prosessen.

Hvordan vurderes min søknad om bedriftslån?‍

Når du har sendt inn en søknad om bedriftslån vil vi ta kontakt med deg på telefon og e-post. Innen vi kan vurdere søknaden din må vi gjøre oss kjent med bedriften din. Vi tar hensyn til ønsket lånebeløp og den økonomiske situasjonen, hvor du kan bli bedt om å sende inn kompletterende dokumentasjon. Formålet er å skreddersy en finansieringsløsning tilpasset bedriftens behov og ønsker.

Når mottar jeg pengene på konto?

Vi forsøker å behandle søknaden din innen en time. Ved innvilget lånesøknad vil du få tilsendt et tilbud på e-post og SMS. Ved signering fyller du inn bankkonto for utbetaling, og bedriftslånet utbetales innen få minutter.

Hvordan tilbakebetaler jeg lånet?

Du kan velge å tilbakebetale hele beløpet, uten ekstra kostnad. Kontakt oss eller logg inn på My Qred.

Vi tilbyr lån til bedrifter, hvor du fyller ut et søknadsskjema på nettsiden vår eller på My Qred dersom du allerede er kunde hos oss. Vi tilbyr kortsiktig finansiering mellom 10 000 og 5 000 000 kr.

Hvordan kontakter jeg Qred?

Vi tilbyr bedriftslån uten sikkerhet, som betyr at vi ikke tar pant i eiendom, driftstilbehør, kundefordringer eller varelager. Du stiller derimot som en selvskyldnerkausjonist på våre lån.

Du kan kontakte oss ved å ringe 32 99 36 41, epost til support@qred.no eller chatte med oss her på nettsiden. Vi har åpent man-fre mellom kl 08:00-17:00.

Hvor får jeg oversikt over mitt bedriftslån?

Du får full oversikt over ditt bedriftslån ved å logge deg inn på MyQred med BankID.

Til informasjon

Din låneavtale og nedbetalingsplan kan lastes ned i forkant av at du signerer en avtale om bedriftslån. Du får også tilsendt alle nødvendige dokumenter på e-post i etterkant av at avtalen er signert.

Hva er My Qred?

Dette er en selvbetjeningsportal for kunder av Qred. Portalen gir deg full oversikt over ditt aktive lån, inkludert din nedbetalingsplan og kommende faktura. Den gir deg også oversikt over tidligere lån hos Qred.

Kan jeg søke om nytt eller høyere lån på My Qred?

Ja, du kan enkelt søke om nytt eller høyere lån på MyQred, hvor du får svar innen en time.

Hvem er Qred Bank?

Qred Bank er en bank for gründere. Vi hjelper små og mellomstore bedrifter med riktig type finansiering. Alle norske bedrifter kan søke om bedriftslån inntil 5 000 000 SEK uten å måtte gå til banken.

Endelig et bedriftslån med bra priser

Med et bedriftslån fra Qred er den eneste kostnaden for lånet en fast månedsavgift.
Vi foretar en helhetlig kredittvurdering av selskapet innen vi fastsetter en individuell månedsavgift.
Du kan enkelt se hva din månedsavgift blir ved å sende inn en uforpliktende lånesøknad her.

Fleksibelt
Enkelt
Trygt
Qred hjalp meg å beholde det jeg hadde i en tøff periode.
Takket være Qred kunne vi lease firmabilen vår og betale ut lønn.
Qred kontaktet oss etter en dag og kom med et lånetilbud. Det føltes som en fair deal!

Bedriftslån og lån til småbedrifter behøver ikke å være vanskelig

Å få et bedriftslån til bedriften, uansett hvor gammel eller stor bedriften er, trenger ikke være spesielt vanskelig.

Avdragsfrie måneder

Vi forstår at det kan dukke opp uforutsette hendelser i løpet av bedriftens livsløp. Derfor kan vi under visse omstendigheter tilby avdragsfrihet for en begrenset periode. Om du ikke har mulighet til å betale inn det fulle beløpet på fakturaen din så er det viktig at du kontakter oss slik at vi kan se hvordan vi kan hjelpe deg videre.

Viktig å tenke på når du skal søke:

Det finnes mange ting som kan være lurt å tenke på når man skal søke om et bedriftslån.

 • Er det riktig tid for bedriften å gjøre en investering?
 • Våger jeg å ta det steget mens bedriften er i vekst?
 • Klarer jeg å betale tilbake lånet i tid?

Det finnes mange spørsmål og minst like mange svar. Det er bra å stille mange spørsmål og analysere omstendighetene til bedriften og dens økonomi.

Du som bedriftseier vet allerede at man gjerne har mange utgifter. Det kan handle om alt fra å betale skatt, markedsføringskostnader, fakturaer fra leverandører og annet som trengs for å holde bedriften flytende.

Vær tydelig med hva du skal bruke bedriftslånet til. Trenger du for eksempel å kjøpe en maskin for 100 000 kr og søker om samme sum, så kanskje vi spør deg om du har noe kapital fra før som du kan investere. Har du da 30 000 kr som du kan avse så kan vi gi deg et tilbud på 70 000 kr som du da kan bruke sammen med de 30 000 kr som du har fra før.

Bedriften har kanskje godt av å investere litt ekstra i varelageret før høysesong, legge litt ekstra krutt i markedsføringen eller bygge den uteserveringen som du alltid har drømt om for å lokke gjester under sommeren?

Qred tror på transparens, innovasjon og lidenskap. Om du er åpen med hvordan bedriftens status er og hva du skal bruke bedriftslånet til, så kan vi lettere avgjøre hvilket lånebeløp og nedbetalingstid du bør ha. Om du tydelig viser hvor innovativ bedriften din er, så kan også vi gjøre det. Og om du viser lidenskapen du har for bedriften din, så smitter det av på oss også.

Tenk på det her når du skal ta bedriftslån til bedriften din

 1. Hva trenger jeg bedriftslånet til?

  Tenk litt gjennom hva du konkret skal bruke bedriftslånet til. På den måten kan du få ned kostnaden og gjøre det enklere for deg selv å betale tilbake bedriftslånet.
 2. Hvordan ser det ut om noen måneder eller om et år?

  Avhengig av nedbetalingstiden du har valgt bør du ha en plan for hvordan du skal klare å betale tilbake lånet. Har du tatt opp et bedriftslån i seks måneder, må du også kunne betale tilbake hele beløpet innen da. Å være forsinket med betalingene skader til syvende og sist bare deg selv i form av mulige unødvendige purregebyrer og i verste fall inkassokrav. Vær forsiktig og ikke invester i høyrisikoprosjekter eller ting som du egentlig ikke har behov for.  
 3. Kan du spare opp for deler av eller hele beløpet?

  Noen ganger er det kjedelige svaret å spare. Prøv å legge litt til side hver måned for en regnværsdag eller for en dag da muligheten du ikke kan si nei til byr seg.

Ikke gjem hodet i sanden!

Hvis du har problemer med å betale bedriftslånet ditt denne måneden, ta kontakt. Det er mye lettere å kunne endre en nedbetalingsplan hvis vi har den informasjonen. Så ikke gjør som strutsen som stikker hodet i sanden. Ta kontakt dersom du synes det er vanskelig å holde deg til betalingsplanen. Da kan vi alltid hjelpe deg med å justere betalingsplanen litt.

Det går raskt!

Hvorfor er bedriftslånene våre så raske? For det første er det raskt å søke. Det eneste du trenger å fylle ut er ønsket lånebeløp, e-post, mobilnummer og bedriftens organisasjonsnummer. Det tar ca 1 minutt å søke. For det andre er vi raske til å gi deg beskjed. Søker du under åpningstiden vår så vil du få et tilbud allerede samme dag. Ser alt bra ut så kan du bare godkjenne tilbudet med BankID. Da betaler vi ut pengene dine samme dag som du godkjenner lånet.

Det er enkelt!

Enkelhet går virkelig hånd i hånd med hastighet. Vi har en enkel søknadsprosess og kontakter deg dersom vi skulle trenge mer dokumentasjon.

Det er trygt!

Hos oss kan du føle deg trygg. Du logger inn, signerer og godkjenner via BankID. Vi bruker de samme sikkerhetsløsningene som verdens ledende banker. All kommunikasjon mellom Qred og nettleseren din er kryptert med 256-bits SSL verifisert av Geotrust, verdensledende innen online sikkerhet. Du kan føle deg trygg når du bruker Qred – akkurat som i banken din. Vi beskytter også ditt personvern og lagrer kun de dataene som er nødvendige i henhold til loven eller for å kunne gi et bedre lån til bedriften din. Vi lagrer aldri passord, og du kan kontakte oss når som helst for å finne ut mer.

Hva kan jag bruke et bedriftslån til?

Du tror kanskje at de fleste tar opp et bedriftslån for å redde bedriften sin når de er på randen av konkurs? Det kunne ikke vært mer feil. De fleste bedriftene som tar opp bedriftslån til bedriften sin hos oss gjør det for å skape vekst i bedriftene sine. Du kan selvfølgelig gjøre det på ulike måter, men her lister vi opp noen av de vanligste låneformålene:

- Kjøpe inn varelager før høysesong
- Kjøpe verktøy eller maskiner
- Leie eller kjøpe lokaler eller kjøretøy
- Pusse opp
- Betale fakturaer
- Utdanning og opplæring
- Markedsføring online eller offline
- Ansette for å vokse
- Fornye nettsiden til bedriften
- Likviditet for å takle perioder med lave inntekter
- Kontantstrøm

4 av 5 jobb skapes av småbedriftseiere

Som eier av en liten bedrift er du kanskje ikke den som dukker opp på nyhetene hver kveld. Men faktum er at det er dere småbedriftseiere som bidrar mest til velferd og samfunnsutvikling. Du bidrar også med trygdeavgift, arbeidsgiveravgift, moms og annen skatt til samfunnet slik at Norge kan fortsette å vokse og utvikles.

Når bør jeg ikke ta et lån til bedriften?

Kanskje du er i ferd med å teste et produkt, en tjeneste eller et marked? Under telefonsamtalen med oss ​​stiller vi blant annet noen spørsmål om hvorfor du trenger midlertidig kapitalforhøyelse. Hvor sannsynlig er det, spesielt hvis du er i en oppstartsfase, at bedriften din vil begynne å generere inntekter innen noen få måneder? Om du er en snekker som har vært ansatt i flere år og nå har startet egen bedrift så kan du kanskje begynne å generere inntekter i høyt tempo. Dermed er det mer relevant å ta opp et bedriftslån, selv om du er i en oppstartsfase, enn for en person som kanskje er i en helt ny bransje og ikke har noen forutsetninger for å si om bedriften vil lykkes. Om det siste er tilfellet så kan det heller lønne seg å vente med å ta opp et lån til bedriften har begynt å generere litt inntekter. Da er det bedre å ta opp et lån når man ser at bedriftens framtidsutsikter ser gode ut, og dermed også vet at man kan betale tilbake bedriftslånet sitt. Man bør selvsagt unngå å ta opp et bedriftslån som man ikke kan betale tilbake.

Qred er positive

Vi elsker småbedrifter! Nesten 50% av arbeidstakere i Norge er ansatt i små og mellomstore bedrifter. Småbedrifter er altså en utrolig viktig del av norsk økonomi. Qred begynte også som en liten bedrift. Vi forstår at det noen ganger kan være nødvendig med et midlertidig tilskudd av likviditet for å takle lav- eller høysesong, investere i utstyr, inventar, personale, markedsføring eller for å betale skatter og avgifter.

Bra å tenke på

1 . Skriv ned hvorfor du trenger å låne penger til bedriften

Årsakene til å ta opp et bedriftslån er svært forskjellige. Vi kan fortsatt dele årsakene inn i gode og dårlige. Gode grunner til å ta opp et bedriftslån er å dekke et midlertidig behov. Det kan innebære å investere penger i maskiner, ansette flere, opplæring, renovering, markedsføring eller inventar. Det er rett og slett investeringer som skal gi avkastning som gjør at bedriften din kan betale tilbake bedriftslånet. Dårlige grunner er f.eks. å dekke en svak lønnsomhet eller tap, uten at du har en konkret plan på hvordan tapet raskt kan snus. En dårlig grunn er også å betale andre lån. Risikoen er at du havner i en negativ lånespiral. Lån aldri mer enn du trenger!

2. Undersøk ulike alternativ

Banklån til bedrifter er alternativet de fleste gründere tenker på først. Problemet er at de tradisjonelle bankene ønsker å ta svært liten risiko. De har også gamle systemer og rutiner som er svært kostbare. Det betyr at småbedriftslån sjelden er en lønnsom virksomhet for banken, som foretrekker å låne ut hundrevis av millioner eller milliarder til store selskaper. Å låne penger til bedrifter i banken er dessverre vanskeligere nå enn noen gang før.

Factoring og fakturafinansiering kan være et alternativ dersom du har mange fakturaer der betaleren har god kredittvurdering. Er du et lite selskap som fakturerer andre små selskaper eller privatpersoner så er det vanskeligere og dyrere å bruke factoring.

Kapital fra investor er et godt alternativ dersom du trenger penger på lengre sikt og du ikke har startet selskapet og kan vise til stabile kontantstrømmer. Ulempen er at du selger en del av bedriften din til investoren, og dermed en del av din egen frihet og fremtidige fortjeneste.

Bedriftslån på nett er en smidig og enkel mulighet når bedriften din trenger å låne penger og beløpet ikke er så stort. Det er ofte veldig enkelt å søke om lånet og du får raskt beskjed. På Qred kan vi gi deg tilbud samme dag som du søker og utbetalingen skjer samme dag som du godkjenner tilbudet.


3. Rente på lån til bedriften

Kostnadene varierer veldig, avhengig av hvem du henvender deg til. Renten er viktig, men fallgruvene er mange. I tillegg til renten er det en del kostnader som de ulike långiverne legger på. Her er ting du bør passe på. Renter på bedriftslån er om oftest en prosentandel av utestående lån.

Renten på lån til småbedrifter varierer mye, men ligger ofte på 10%-20% per år. Etableringsgebyr er et gebyr som de fleste långivere tar for å sette opp nytt lån. Det kan være inntil 5 % av lånebeløpet.
Fakturagebyr er en avgift som långiver kan ta for å sende faktura. Det finnes ingen regler for hva et fakturagebyr kan koste.
Innfrielsesgebyr er et gebyr som man noen ganger må betale til långiver dersom bedriften ønsker å betale tilbake lånet raskere enn avtalt. Det kan innebære svært store kostnader. Søknadsgebyr er et gebyr som useriøse aktører tar for å søke om et bedriftslån.
Månedlig avgift er et gebyr som Qred tar hver måned. Qred har kun én fast månedlig avgift; ingen renter, ingen etableringsgebyr, ingen innløsningsgebyr, ingen søknadsavgift og heller ingen andre skjulte kostnader.

4. Lag en tilbakebetalingsplan

Når du har undersøkt alternativene, er det på tide å tenke på neste trinn – hvordan du betaler tilbake bedriftslånet. Gjør et enkelt regnestykke. Det finnes mange maler på nett, men de er dessverre ganske vanskelige å forstå. Det trenger ikke være avansert, men det er viktig at du tenker gjennom selskapets fremtidige situasjon. Sørg for å ha litt margin i beregningene dine og tenk på ulike alternativer. Hva skjer hvis du f.eks. mister en kunde eller hvis et prosjekt blir forsinket? Jo bedre forberedt du er, jo større sannsynlighet er det for at bedriften får innvilget bedriftslån og at bedriften lykkes i fremtiden!

Hvordan forhøyer du ditt nåværende bedriftslån hos Qred? 

Det er enkelt! Det er bare å ringe eller sende oss en e-post, eller du kan logge inn på MyQred og fylle i ønsket lånebeløp så forsøker vi å finne en så bra løsning som mulig.


Å søke om økt lånebeløp er kostnadsfritt, uforpliktende og du får beskjed samme dag. Du får svar på e-post og SMS, og det ser akkurat ut som første gang du tok opp lån hos oss!

Må jeg vente til hele lånet er nedbetalt med å søke om å forlenge lånet?
Nei, du trenger ikke vente til hele lånet er nedbetalt. Dersom du søker om forlengelse når du allerede har lån, vil vi gjøre en individuell vurdering av deg og se om det er mulighet for å øke, og hvor mye du eventuelt kan øke. Vi ønsker vanligvis å se noen måneder med god nedbetaling for å kunne gi en økning på lånet.

Hva kan jeg som kunde gjøre for å få utvidet lån?
Vi ønsker å bygge gode relasjoner med kundene våre. For å få et høyere beløp er det to ting du kan gjøre. Betaler du tilbake i tid, øker du sjansen for å kunne forlenge. Et annet alternativ er å legge til én person på lånet.

Får jeg to lån å holde styr på hvis jeg får utvidet lån?
Nei, beløpet som gjenstår å betale ned på ditt nåværende lån og det utbetalte beløpet på det nye bedriftslånet legges sammen i samme bedriftslån. Du mottar én faktura og det blir enkelt å holde styr på! Har du derimot et annet selskap, kan du ta opp lån for det selskapet også.

Kan jeg endre nedbetalingstiden?
Vi gjør det vi kan for å alltid tilpasse oss kundens behov og vi gjør en individuell vurdering for hver søknad. Ta kontakt og fortell oss hva du ønsker så ser vi på saken for å løse det på et så bra sett som mulig!

Bedriftslån online

Et lån fra Qred er raskt, trygt og enkelt!


Er du for eksempel restauranteier med ødelagt ovn, trenger du ikke vente i ukevis på å få godkjent og utbetalt bedriftslånet, slik du kanskje hadde måttet om du søkte om lån i en storbank. Når du raskt kan løse problemet så vil du også raskt kunne fortsette å tjene penger, derfor er det viktig for oss at du får rask service.

Dataene dine håndteres på en sikker måte; alt på nettsiden vår er nemlig kryptert og du signerer tilbudet med BankID.

Det tar kun få minutter å søke og du trenger ikke legge til ytterligere informasjon og dokumenter – hvis du ikke vil. Vi ringer deg for en samtale om bedriften din og lånet du har søkt om.

Etter at vi har snakket med deg og vi ser at vi kan gi deg et tilbud så mottar du dette på mail og sms der du signerer med BankID om du er fornøyd med tilbudet. Om du allerede er kunde hos oss så kan det godt være at du får godkjent lån uten å måtte snakke med oss først.
Det er takket være våre algoritmer og systemer.

Tilbudet er gyldig i 7 dager, og du kan signere tilbudet når som helst. Du får da betalt allerede samme dag som du signerer!
Bra, ikke sant?

Se mer

Kontakt oss

Vi hjelper deg med å finne løsningen som passer best for din bedrift!
08:00 - 16:30 (man-fre)